19 May

Stage Bij Nederlandse Ambassade New Delhi Afdeling Politiek Cultuur Publieksdiplomatie - New Delhi - Ministerie Van Buitenlandse Zaken

Ministerie Van Buitenlandse Zaken as the company that open the jobs vacancy, have some qualification and spesification especially for the Stage Bij Nederlandse Ambassade New Delhi Afdeling Politiek Cultuur Publieksdiplomatie jobs vacancy. To find out more information and about qualification and spesification details, walkin interview schedule, the address of the company, the company contact info (email/phone number) of Ministerie Van Buitenlandse Zaken company, please start to apply for the job vacancy with fill the jobs application with click the 'Apply This Job' button below.

De afdeling Politiek, Cultuur en Publieksdiplomatie is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode (in beginsel) 15 augustus 2017 tot en met 31 januari 2018.

Werkomgeving Ambassade New Delhi geldt als een van onze grotere posten, er werken momenteel 82 medewerkers (25 uitgezonden en 57 lokale), waaronder 6 attachés.

De afdeling Politiek, Publieksdiplomatie en Cultuur bestaat uit een hoofd (tevens plaatsvervangend ambassadeur), twee uitgezonden beleidsmedewerkers en twee lokale beleidsmedewerkers. Op alle werkterreinen geldt dat de medewerkers elkaar goed op de hoogte houden, zodat werkzaamheden op elk moment van elkaar kunnen worden overgenomen.
De afdeling werkt nauw samen met de andere afdelingen van de ambassade, CG Mumbai en de drie Netherlands Business Support Offices (in Bangalore, Ahmedabad en Hyderabad), m.n. op het gebied van publieksdiplomatie.

De politieke en economische situatie van India is complex en wordt afhankelijk van de deelstaat gekenmerkt door een hoge of mindere mate van modernisering naast wijdverspreide armoede. De politieke situatie kenmerkt zich door India’s ambities op het internationale politieke toneel (met name gericht op de grote vijf uit de G-8) en door een aantal niet opgeloste conflicten met omringende landen, waarbij Pakistan en China de meeste aandacht krijgen.

De economische relaties tussen Nederland en India worden steeds intensiever. Grotere bewustwording van Nederland m.b.t. India, het neerzetten van een juist beeld over India, behoort dan ook tot de taken van de ambassade.

Wonen en werken in India is een fascinerende ervaring waarbij betrokkene open moet staan voor de culturele verschillen die er tussen India en Nederland bestaan.

De ambassade is gevestigd in de diplomatenwijk Chanakyapuri, een groene omgeving met brede lanen. Door het warme klimaat (temperaturen ver boven de veertig graden in de periode april – juli), de moessonperiode en de luchtverontreiniging in New Delhi is de fysieke omgeving echter zwaar.

Stageomschrijving Als stagiair maak je integraal onderdeel uit van de afdeling politiek, cultuur en publieksdiplomatie. Je werkt nauw samen met je collega’s op de afdeling en daarbuiten.

Werkzaamheden;

 • bijdragen aan uitvoering Publiekdiplomatie/Public Relations-strategie incl. evenementen;
 • persberichten schrijven;
 • website en sociale media aantrekkelijk maken en up to date houden;
 • bijdragen aan politieke rapportages;
 • schrijven van verslagen van interne en externe bijeenkomsten
 • organiseren van evenementen;
 • opstellen van Beslissingsmemoranda;
 • ten behoeve van PR-beleid genereren van interessante feiten over Nederland op economisch, cultureel, technisch-wetenschappelijk en politiek gebied;
Profiel van de stagiair(e)
 • Wij zoeken een universitaire masterstudent met een grote affiniteit met communicatie, organisatie van evenementen en (sociale) media;
 • Een specifieke studierichting is niet vereist. Het ligt voor de hand dat de stage wel binnen de kaders van de studie past;
 • Je hebt een ondernemende, nieuwsgierige instelling, werkt zelfstandig en bent kritisch naar jezelf en anderen;
 • Je schrijft snel in correct, bondig Nederlands en Engels;
 • Je bent analytisch sterk en een teamspeler;
 • Je bent beschikbaar gedurende de aangegeven stageperiode;
 • De stagiair dient tijdens de gehele stage ingeschreven te staan als student en dus nog niet afgestudeerd te zijn.
Wat bieden wij India is een boeiend land dat een snelle ontwikkeling doormaakt. Die dynamiek is ook terug te vinden in ons werk. Wij bieden een leuke en leerzame stageplaats in een uitdagende werkomgeving. Als stagiair word je goed begeleid en kan je binnen korte tijd veel leren. De sfeer binnen het team is uitstekend en er is veel ruimte voor het ontplooien van eigen initiatief.

Er zijn veel andere stagiaires bij ambassades in Delhi. De ervaring leert dat stagiaires makkelijk in contact komen met stagiaires van andere ambassades en daarmee goed contact hebben gedurende hun verblijf.

Voorwaarden en vergoedingen Meer informatie hierover kun je vinden bij voorwaarden en vergoedingen op deze site.

Meer weten en/of solliciteren CV met motivatiebrief kunnen worden opgestuurd naar NDE-PPC@minbuza.nl ovv. ‘sollicitatie stageplaats’ in de onderwerpregel.

Vragen en verzoeken om meer informatie kunnen aan dit e-mailadres worden gericht.

Deadline voor de aanmelding is woensdag 31 mei.


Other Stage Bij Nederlandse Ambassade New Delhi Afdeling Politiek Cultuur Publieksdiplomatie Jobs Vacancy